Indisk mat er kjent for å ha en rekke spennende sides, altså tilbehør til hovedrettene. Dette kan være en rekke ulike typer forskjellig mat og det skal du få lese mer om i denne artikkelen. Det som er kult med indisk mat er at du kan mikse og matche til du finner din favorittkombinasjon.
Brød
Det finnes en rekke typer indisk brød du burde prøve. Naan er nok noe du har prøvd før, men visste du at det finnes en rekke ulike typer? Du kan få dem med ost, hvitløk eller andre kryddere. Det er helt opp til deg. Kanskje du skal prøve å lage dem selv? Det finnes også andre varianter av indisk brød som heter roti og chapati. Disse brødene er mindre og brukes i noen deler av India som erstatning for bestikk.
Ris
Det finnes så mange ulike måter å tilberede ris på i den indiske mattradisjonen. Det er mange som mener at man skal servere ris helt vanlig, altså bare kokt ris for å ikke ta oppmerksomheten bort fra hovedretten. Selvsagt finnes det en rekke mennesker som er uenige i dette og derfor har en rekke spennende risretter sett dagens lys. Du kan for eksempel prøve deg på ris med sopp i, gurkemeieris eller til og med kokosmelk-ris. Det finnes en rekke spennende alternativer som du bør teste ut.
Det beste er uansett å bare nyte livet med en god indisk takeaway. Dette kan du jo gjøre mens du for eksempel ser på tv eller bruker Maria casino KampanjeKode for å spille litt ekstra!
Poteter
Mange tenker at ris er det folk flest i India spiser med sine retter, men de har faktisk en rekke svært populære potetretter som er gøy å prøve. I Norge er vi jo ganske vant med å spiste poteter som ikke nødvendigvis har så mye smak (bortsett fra salt), men i India er det populært med svært sterke poteter. De bruker en rekke typer krydder for at potetene virkelig skal ha en god og herlig smak. Prøv Bombay poteter eller sag aloo.
Salater
Det finnes en rekke ulike typer salater som man spiser i India, men akkurat som her i Norge finnes det så mange kombinasjoner at vi ikke heilt vet hvor vi skal begynne. Vi anbefaler at du prøver gujurati, som er en slags kålsalat.
Sauser
Det finnes en rekke sauser du kan prøve deg på som er indiske. Disse går ofte godt sammen med de ulike typene brød eller potetene. Raita er en saus som ofte blir brukt i retter som noen kan synes er for sterke. Dette er en måte å gjøre retten mildere på.
Chutney
Dette er også noe som er perfekt for å dyppe brød i. Du burde prøve deg på en mango chutney. Den er bare så herlig. Den kan du spise nesten rett fra glasset.
Som du skjønner så finnes det en rekke retter som kan spises aleine eller sammen med andre retter. Det gjør at det alltid finnes nye smakskombinasjoner du kan prøve deg på. Det å spise indisk mat er mer enn bare et måltid, det er en opplevelse. Du bør derfor absolutt ta deg turen til din nærmeste indiske restaurant og se på menyen deres.
Det å lage sin egen indiske mat er jo også et alternativ, men det hjelper jo absolutt å vite hvordan retten egentlig skal smake før man lager den selv. Det å bli kjent med ulike kryddere er også det som er en stor del av det å bli kjent med den indiske matkulturen. Du burde bli kjent med den så fort som mulig, for den er herlig!